Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Събота, 22.01.2022, 17:27  
 Каталог
Дива свиня
Преглед Снимки
Дива свиня - Sus scrofa L.

Дивата свиня е бозайник от разред Чифтокопитни. Родоначалник е на домашната свиня. Има широко разпространение в България. Дължината на тялото достига до около 2 метра, на височина до 120 см, а на тегло достига до около 350 кг.

Дивата свиня има масивно тяло, на което предната част е по-силно развита. Главата е голяма и масивна, муцуната е силно източена напред, очите са малки, с добре развити уши. Има кучешките зъби, които при мъжкия, наричан глиган, излизат извън устата. Така оформените зъби са добро средство за защита. Космената покривка на дивата свиня представлява рядка и груба четина. Окраската варира от тъмнокафява до сива, индивидуално и в зависимост от географското разпространение.

Дивите свине живеят на стада, които са съставени от няколко женски и техните малки. Зрелите мъжки живеят усамотено. Активността на свинята е около 40-65% от денонощието, а продължителността на живота и е около 10-12 г. Размножава се от ноември до януари. Бременността трае 4 месеца, след което ражда 3-6 малки. Женските се отделят от групата си за да родят и след това се присъединяват отново заедно с малките си.

 

Посещения: 4273  
Забележителности в България

Музей Лютова къща
гр. Копривщица

Белите скали
гр. Бяла

Петропавловски манастир
гр. Лясковец

Пантеон на Възрожденците
гр. Русе
 Хотели в България
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2022       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти