Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Понеделник, 17.06.2019, 22:58  
 Каталог
Язовир Широка поляна
Преглед Снимки Карта
гр. Батак. Община Батак. Област Пазарджик.

Язовир Широка поляна се намира на около 30 километра от Батак. Той е високопланински водоем, но е доста плитък, понеже е разлят на своеобразна плоча. Дълбочината му на места достига 7-8 м. По-дълбоки са само дерета край някои от многото язовирни стени, където дълбочината става голяма. Язовирът е част от каскадата "Доспат" , "Широка поляна" , "Васил Коларов", "Беглика" , "Батак".

Язовирът предлага много добри условия за риболов. Широка поляна е бил прочут с многобройния шаран, но в момента запасите от тази риба в язовира са под критичния минимум. В момента основен обект на спортен риболов са костурът, американската пъстърва, червеноперката и кефалът. През последните две три години се завъди и много каракуда. Въпреки намалелите запаси на риба, язовирът все още е любимо място за риболов и отдих на палатка.

Костурът и кефалът са в изобилие във водоема и се ловят практически навсякъде. Американската пъстърва, която достига до колосални размери от 2 кг в язовира обитава предимно по-дълбоките места около заливите. Водоемът предполага риболов на плувка или на дънна въдица. Успех имат рибарите с изкуствена муха с шнур и булдо. Пъстървите кълват както на плувка, така и на блесна. Те обаче са рядкост, не може да се разчита на количества, но за сметка на това екземплярите са качествени.

 

Коментари (0)   Посещения: 16127  
Хотели близо до Язовир Широка поляна

Семеен хотел Кълвачеви
k.k. Цигов чарк

Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк

Хотел Слънчев цвят
k.k. Цигов чарк

Хотел Аида
k.k. Цигов чарк
 Хотели в България
Галиани къща за гости София
гр. София
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
Хотел Его
гр. Пловдив
Към профила  
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2019       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти