Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Събота, 23.09.2017, 03:19  
 Каталог
Язовир Широка поляна
Преглед Снимки Карта
гр. Батак. Община Батак. Област Пазарджик.

Язовир Широка поляна се намира на около 30 километра от Батак. Той е високопланински водоем, но е доста плитък, понеже е разлят на своеобразна плоча. Дълбочината му на места достига 7-8 м. По-дълбоки са само дерета край някои от многото язовирни стени, където дълбочината става голяма. Язовирът е част от каскадата "Доспат" , "Широка поляна" , "Васил Коларов", "Беглика" , "Батак".

Язовирът предлага много добри условия за риболов. Широка поляна е бил прочут с многобройния шаран, но в момента запасите от тази риба в язовира са под критичния минимум. В момента основен обект на спортен риболов са костурът, американската пъстърва, червеноперката и кефалът. През последните две три години се завъди и много каракуда. Въпреки намалелите запаси на риба, язовирът все още е любимо място за риболов и отдих на палатка.

Костурът и кефалът са в изобилие във водоема и се ловят практически навсякъде. Американската пъстърва, която достига до колосални размери от 2 кг в язовира обитава предимно по-дълбоките места около заливите. Водоемът предполага риболов на плувка или на дънна въдица. Успех имат рибарите с изкуствена муха с шнур и булдо. Пъстървите кълват както на плувка, така и на блесна. Те обаче са рядкост, не може да се разчита на количества, но за сметка на това екземплярите са качествени.

 

Коментари (0)   Посещения: 15528  
Хотели близо до Язовир Широка поляна

Семеен хотел Лидия
k.k. Цигов чарк

Хотел Лидия
k.k. Цигов чарк

Вила Елидис
k.k. Цигов чарк

Хотел Слънчев цвят
k.k. Цигов чарк
 Хотели в България
Хотел Централ
гр. София
Към профила  
Централ Хотел Форум
гр. София
Към профила  
Хотел Извора 2
с. Арбанаси
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
 Времето
София 26° Варна 24°
Пловдив 26° Бургас 27°
Русе 24° Плевен 23°
Ст. Загора 26° В. Търново 25.8°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти