Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Неделя, 26.05.2019, 21:18  
 Каталог
Университетска ботаническа градина - София
Преглед Снимки Карта
гр. София. Община София. Област София.

Университетска ботаническа градина в София е част от звено на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Намира се на улица Московска 49. Освен ботаническата градина в София, звеното включва и ботанически градини във Варна и Балчик. Градините са създадени по различно време и имат различен облик. Основната им задача е да разширяват познанията за растителното царство и да провеждат мероприятия по опазване на редки и застрашени растителни видове.

Университетската ботаническа градина в София е създадена през 1892 г по инициатива на първия български професор по ботаника Стефан Георгиев. Ботаническата градина в София е член на Световния съвет на ботаническите градини.

Ботаническата градина разполагат с богата растителна колекция с ендемити и екзоти. Градината предлага специфични условия за развитие на научна дейност в области като ботаника, биология, екология, ландшафтна архитектура и др.

Растенията в ботаническата градина са описани с пълна таксонометрична характеристика по родове и семейства, като са съпътствани с кратко и ясно археологично и биологично описание. Това помага за доброто информиране на посетителите в градината, а също и за ползотворно и пълноценно провеждане на учебните практики на учениците и студентите от различните учебни заведения.

 

Коментари (0)   Посещения: 5709  
Хотели близо до Университетска ботаническа градина - София

Хотел Атлантик
гр. София

Стаи за нощувки Азалия
гр. София

Хотел Техеран
гр. София

Хостел Таити
гр. София
 Хотели в България
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
Галиани къща за гости София
гр. София
Към профила  
Хотел Его
гр. Пловдив
Към профила  
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2019       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти