Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Вторник, 17.10.2017, 23:19  
 Каталог
Университетска ботаническа градина - София
Преглед Снимки Карта
гр. София. Община София. Област София.

Университетска ботаническа градина в София е част от звено на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Намира се на улица Московска 49. Освен ботаническата градина в София, звеното включва и ботанически градини във Варна и Балчик. Градините са създадени по различно време и имат различен облик. Основната им задача е да разширяват познанията за растителното царство и да провеждат мероприятия по опазване на редки и застрашени растителни видове.

Университетската ботаническа градина в София е създадена през 1892 г по инициатива на първия български професор по ботаника Стефан Георгиев. Ботаническата градина в София е член на Световния съвет на ботаническите градини.

Ботаническата градина разполагат с богата растителна колекция с ендемити и екзоти. Градината предлага специфични условия за развитие на научна дейност в области като ботаника, биология, екология, ландшафтна архитектура и др.

Растенията в ботаническата градина са описани с пълна таксонометрична характеристика по родове и семейства, като са съпътствани с кратко и ясно археологично и биологично описание. Това помага за доброто информиране на посетителите в градината, а също и за ползотворно и пълноценно провеждане на учебните практики на учениците и студентите от различните учебни заведения.

 

Коментари (0)   Посещения: 4900  
Хотели близо до Университетска ботаническа градина - София

Хостел Хан
гр. София

Хотел Ники
гр. София

Emirates Apart Residence
гр. София

Стаи за нощувки Азалия
гр. София
 Хотели в България
Хотел Извора 2
с. Арбанаси
Към профила  
Хотел Его
гр. Пловдив
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Централ Хотел Форум
гр. София
Към профила  
 Времето
София 26° Варна 24°
Пловдив 26° Бургас 27°
Русе 24° Плевен 23°
Ст. Загора 26° В. Търново 25.8°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти