Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Вторник, 17.10.2017, 23:13  
 Каталог
Връх Мусала
Преглед Снимки Карта
k.k. Боровец. Община Самоков. Област София.

Връх Мусала се намира в планина Рила, близо до курорта Боровец и на около 80 км от София. Той е най-високият връх в България. Планината Рила е на шесто място по височина в Европа и най-висока на Балканския полуостров. В летния сезон се посещава от многобройни туристи от целия свят. На върха има метеорологична станция на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, където може да се пренощува. Нощта там може да се прекара и на палатка.

Разнообразието на флората и фауната е голямо. В околността могат да се видят интересни дървесни видове, растения и животински видове. Място е много подходящо за наблюдение на птици. Най-лесният път за изкачване представлява права пътека от курорта Боровец, 10 км в южна посока. Има кабинков лифт, който води до местността Ястребец на височина 2 369 м. Оттам до хижа Мусала (2389 м) може да се стигне пеша за около един час, а до върха - още близо два часа. По маршрута от х. "Мусала" към върха, на около 200м под него се намира заслон "Леденото езеро" до едноименното езеро. Близо до заслона има чешма, от която може да се запасите с вода. Там може да се пренощува с предварителна заявка. Може да се направи почивка преди изкачването към върха и да се хапне топла супа. Връх Мусала е с най-ниска средногодишна температура на полуострова -4С. При ясно време се виждат водите на Бяло море.

 

Коментари (0)   Посещения: 4935  
Хотели близо до Връх Мусала

Еуфория Клуб Хотел и Спа
k.k. Боровец

Клуб хотел Янакиев
k.k. Боровец

Учебен център НАП Боровец
k.k. Боровец

Попска къща Пендарка
с. Райово
 Хотели в България
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Хотел Его
гр. Пловдив
Към профила  
Хотел Извора 2
с. Арбанаси
Към профила  
 Времето
София 26° Варна 24°
Пловдив 26° Бургас 27°
Русе 24° Плевен 23°
Ст. Загора 26° В. Търново 25.8°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти