Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Вторник, 30.11.2021, 17:59  
 Каталог
Национален исторически музей - София
Преглед Снимки Карта
гр. София. Община София. Област София.

Националният исторически музей в София е един от най-големите исторически комплекси на Балканския полуостров. Създаден е през 1937 г. и показва всички повратни точки и събития от многовековната история на България. Тук се съхраняват и излагат повече от 650 000 паметници на културата. Колекциите на музея са уникални и съдържат материали от неолита до днешни дни.

През годините музеят е сменил много сгради и местонахождения. Първата му изложба е в сградата на Съдебната палата в София, а по-късно е преместен в бившия първи дом на правителствената резиденция. В момента музеят има своя собствена сграда в резиденция Бояна, в полите на Витоша. Музеят има филиали из цяла България. Такива са Националният музей Кораб Радецки в Козлодуй, Земенският манастир, Храмът Св. Четиридесет мъченици във Велико Търново и други.

Националният исторически музей работи 09.00-16.45 ч. през зимата и 09.30-17.30 ч. през лятото. Входът за музея е 10 лв. Има намаления за ученици и студенти, както и организирани групи.

 

Коментари (0)   Посещения: 4469  
Хотели близо до Национален исторически музей - София

Бизнес хотел Рай
гр. София

Хотел Монтесито
гр. София

Хотел Света София
гр. София

Хотел Централ
гр. София
 Хотели в България
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2021       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти