Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Вторник, 24.05.2022, 12:48  
 Каталог
Статуя на Света Богородица
Преглед Снимки Карта
гр. Хасково. Община Хасково. Област Хасково.

В град Хасково се издига статуя с рекордни размери на Света Богородица с младенеца. Тя е най-голямата в света статуя на Дева Мария с малкия Исус. Статуята е един от символите на града. Намира се на хълма “Ямача”. Висока е 14 метра и е поставена върху 17 метров фундамент. Поради големите си размери е вписана в прочутата Книга на световните рекорди на Гинес.

Монументът е изработен от полимер – бетон и тежи 80 тона. С големите си размери и подходящо местоположение статуята на света Богородица се вижда от целия град. В подножието й е построен малък параклис, към който насочва огромен християнски кръст.

Религиозния комплекс е открит на 8 септември 2003 г - празника Рождество Богородично. Дева Мария е смятана за покровителка на Хасково, затова на 8 септември е и празника на град Хасково. Тогава в Хасково традиционно се провеждат множество културни и спортни прояви под егидата на общината.

 

Коментари (0)   Посещения: 5762  
Хотели близо до Статуя на Света Богородица

Хотел Дружба
гр. Хасково

Хотел Оазис
гр. Хасково

Централ
гр. Хасково

Хотел Даймънд Плаза
гр. Хасково
 Хотели в България
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2022       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти