Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Петък, 21.01.2022, 03:41  
 Каталог
 Категории
Градове
Села
Курортни комплекси
Село Лозенец
Преглед Снимки Карта
с. Лозенец. Община Царево. Област Бургас.

Село Лозенец се намира на Южното Черноморие, в община Царево. Основано е през 1924 година, като място за почивка. Туризмът е силно развит в селото и неговите околности, за което планината и морето играят важна роля. В северната част на селото се намира плаж на Международния младежки център (ММЦ). На север близо до Лозенец са разположени къмпинг Юг и къмпинг Корал, а на юг се намира плаж Оазис. Не далеко от селото се намира и планина Странджа, която прави мястото още по-привлекателно за почивка.

В селото е развит и риболова, който осигуряващо прясна риба и рибни деликатеси за местните ресторанти. Има много двуетажни и триетажни къщи и вили, превърнати в малки хотели или квартири за почиващите.

Тук е съчетан морския и планински туризъм.Средните летни температури варират между 21-23 градуса за месеците юни и септември и между 26-28 градуса за юли и август. Морската вода тук е много чиста, а в нея има наличие на много полезни елементи - наличието на полезни микроелементи, като магнезий, калций, йод, бром и др, високо оценени от специалисти от целия свят.

 

Коментари (0)   Посещения: 9017   Хотели в Лозенец  
Хотели близо до Село Лозенец

Вила Янис
с. Лозенец

Хотел Янис
с. Лозенец

Хотел Сънсет Бийч
с. Лозенец

Хотел Мерлин
с. Лозенец
 Хотели в България
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2022       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти