Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Петък, 22.09.2017, 14:40  
 Каталог
 Категории
Градове
Села
Курортни комплекси
Град Плевен
Преглед Снимки Карта
гр. Плевен. Община Плевен. Област Плевен.

Град Плевен се намира в централната част на Северна България, на 160 км от София и 300 км от Варна. Разположен е на еднакво разстояние от река Дунав и Стара планина. Запазил културно-историческото си наследство, градът е известен като град на музеите.

Първите находки от района на Плевен са от края на 5 хилядолетие пр. Хр. Траките са обитавали с хилядолетия този край. В началото на новата ера тези земи стават част от Римската империя. През Средновековието селището представлява силна крепост с добре развити занаяти, търговия и парично обращение. От това време е и днешното име на град Плевен. По време на османското владичество Плевен запазва българския си облик. При Руско-турската освободителна война Плевен е със стратегическо значение.

Градът се посещава от много туристи през годината годишно. Близо 200 са паметниците, които напомнят за Освободителните войни. Един от най-забележителните е Плевенската панорама. Плевен е известен с парк Кайлъка. Скобелевият парк е разположен на самото бойно поле, от Освобождението. Историческият музей в града впечатлява посетителите със своите размери, брой и богатство на експозициите.

В Плевен е силно развито селското стопанство. Преобладава растениевъдството - зърнени храни, трайни насаждения, технически култури и зеленчуци, особено домати. От животновъдството се отглеждат предимно крави, телета, свине, птици и по-малко овце. Тук е развито и лозарството, градът е обграден от всички страни с добре отглеждани лозя.

 

Коментари (0)   Посещения: 6618   Хотели в Плевен  
Хотели близо до Град Плевен

Вила Кайлъка
гр. Плевен

Арт Хотел Галерия
гр. Плевен

Хотел Балкан
гр. Плевен

Семеен хотел Тачев
гр. Червен Бряг
 Хотели в България
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Централ Хотел Форум
гр. София
Към профила  
Хотел Централ
гр. София
Към профила  
 Времето
София 26° Варна 24°
Пловдив 26° Бургас 27°
Русе 24° Плевен 23°
Ст. Загора 26° В. Търново 25.8°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти