Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Вторник, 21.11.2017, 15:55  
 Каталог
 Категории
Градове
Села
Курортни комплекси
Град Плевен
Преглед Снимки Карта
гр. Плевен. Община Плевен. Област Плевен.

Град Плевен се намира в централната част на Северна България, на 160 км от София и 300 км от Варна. Разположен е на еднакво разстояние от река Дунав и Стара планина. Запазил културно-историческото си наследство, градът е известен като град на музеите.

Първите находки от района на Плевен са от края на 5 хилядолетие пр. Хр. Траките са обитавали с хилядолетия този край. В началото на новата ера тези земи стават част от Римската империя. През Средновековието селището представлява силна крепост с добре развити занаяти, търговия и парично обращение. От това време е и днешното име на град Плевен. По време на османското владичество Плевен запазва българския си облик. При Руско-турската освободителна война Плевен е със стратегическо значение.

Градът се посещава от много туристи през годината годишно. Близо 200 са паметниците, които напомнят за Освободителните войни. Един от най-забележителните е Плевенската панорама. Плевен е известен с парк Кайлъка. Скобелевият парк е разположен на самото бойно поле, от Освобождението. Историческият музей в града впечатлява посетителите със своите размери, брой и богатство на експозициите.

В Плевен е силно развито селското стопанство. Преобладава растениевъдството - зърнени храни, трайни насаждения, технически култури и зеленчуци, особено домати. От животновъдството се отглеждат предимно крави, телета, свине, птици и по-малко овце. Тук е развито и лозарството, градът е обграден от всички страни с добре отглеждани лозя.

 

Коментари (0)   Посещения: 6696   Хотели в Плевен  
Хотели близо до Град Плевен

Хотел Балкан
гр. Плевен

Арт Хотел Галерия
гр. Плевен

Вила Кайлъка
гр. Плевен

Семеен хотел Тачев
гр. Червен Бряг
 Хотели в България
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Хотел Централ
гр. София
Към профила  
Централ Хотел Форум
гр. София
Към профила  
Хотел Извора 2
с. Арбанаси
Към профила  
 Времето
София 10° Варна 11°
Пловдив 10° Бургас 11°
Русе Плевен 17°
Ст. Загора 10° В. Търново 15°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти