Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Неделя, 28.05.2017, 07:45  
 Каталог
 Категории
Градове
Села
Курортни комплекси
Град Стара Загора
Преглед Снимки Карта
гр. Ст. Загора. Община Ст. Загора. Област Ст. Загора.

Град Стара Загора е разположен в Старозагорското поле, в централната част на Южна България, на 220 км от София. Средна надморска височина на Стара Загора е 196 метра. Градът е шести по големина и един от основните икономически центрове в страната.

Стара Загора e един от най-древните градове в България. Историята му започва с откритите неолитни жилища от 6–5 хилядолетие пр. Хр. В района на днешния град е имало тракийско селище с името Берое, което означава желязо. Още в древността се е добивало желязо от мини в региона. Област Загоре влиза за първи път в границите на България след обсадата на Константинопол от арабите през 717 година, при която хан Тервел оказва помощ на империята с конница и пехота и разбива 30 хилядна арабска армия. От благодарност Византия отстъпва на Българи област Загоре с център Берое. През 1372 година османските турци завладяват града. През време на Освободителната война градът на няколко пъти е изгарян. След освобождението през 1878 година в Стара Загора се проектира модерна правоъгълна шахматна планировка, с която Стара Загора се гордее и до днес.

Стара Загора е дестинация за много туристи. В града се намира античният Форум на Августа Траяна и музей представящ съществувалите на това място древни неолитни жилища. На 14 км от центъра на града е разположен националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани, а северно от града на около 15 км има друг минерален извор в село Ягода. На разположение на гостите на града има много хотели. Стара Загора е известен и с красивите си паркове.

 

Хотели близо до Град Стара Загора

Семеен хотел Мания
гр. Ст. Загора

Къща за гости Свети Георги
с. Тъжа
 Хотели в България
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
Хотел Его
гр. Пловдив
Към профила  
Хотел Централ
гр. София
Към профила  
 Времето
София 25° Варна 22°
Пловдив 21° Бургас 23°
Русе 23° Плевен 25°
Ст. Загора 21° В. Търново 25°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти