Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Петък, 24.11.2017, 13:16  
 Каталог
 Категории
Градове
Села
Курортни комплекси
Град Ловеч
Преглед Снимки Карта
гр. Ловеч. Община Ловеч. Област Ловеч.

Град Ловеч се намира в предпланински район на север от Стара планина, на границата между планински и равнинен район. Намира се на 35 км от Троян и Плевен, по средата на двата града, и на 150 км от столицата София. Разположен е на двата бряга на река Осъм, със средна надморска височина 360 м. В градът се намира единствения покрит мост в страната, изработен от Колю Фичето.

Местността на град Ловеч е населявана още от древни времена. Находки свидетелстват за човешко присъствие през старокаменната, новокаменната, бронзовата и желязната ера. Пръвото селище се смята, че е населявано от траките през 3-4 в. пр. Хр. Селището се е наричало Мелта и е било столица на тракийското племе мелди. След завземането от римляните на мястото се изгражда римска станция на име Президиум. През средновековието тук е била изградена крепост. Тя е разположена върху хълма Хисаря. Крепостта е една от последно завладяните от турските нашественици. През Възраждането Ловеч е търговски център на българските земи, а ловешките търговци излизат далеч извън пределите на страната. След Освобождението повечето турци се изселват.

В Ловеч има много забележителности обект на посещения от много туристи. Впечатляващ със своите запазени от възрождението сгради е старият квартал Вароша. Възстановена е и част от средновековната Ловешка крепост. В града има музей на Васил Левски, етнографски комплекс, регионален исторически музей, експозиция "Къкринско ханче" и други.

 

Коментари (0)   Посещения: 4379  
Хотели близо до Град Ловеч

Къща Бела
с. Хлевене

Хотел Балкан
с. Сливек

Къща за гости Зора
с. Лешница

Вила Виктория
гр. Троян
 Хотели в България
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
Хотел Централ
гр. София
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Хотел Извора 2
с. Арбанаси
Към профила  
 Времето
София 10° Варна 11°
Пловдив 10° Бургас 11°
Русе Плевен 17°
Ст. Загора 10° В. Търново 15°
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2017       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти