Търси хотел
   на планина       на море       на село       културен       ловен       винен       ски       балнео и спа       бизнес   
 добави хотел   редактирай хотел 
Начало Туризъм Времето За сайта За хотели Неделя, 26.05.2019, 01:35  
 Каталог
Туризъм в България

Туризмът в България предоставя многобройни и разнообразни възможности за туристите. Благоприятното географско местоположение и климат, красивата природа, огромното културно и историческо наследство и многото запазени манастири и храмове правят България дестинация за всякакъв вид туризъм.

хотели на планина на планина

В България има около 20 000 кв км нископланински и високопланински територии. Най-големи от планините и главни туристически дестинации са Стара планина, Рила, Пирин, Родопите, Витоша, Странджа и Сакар. Всички са достъпни през 4-те годишни сезона и предоставят неограничени възможности за отдих, спорт и туризъм. В планините има хиляди километрите с туристическа маркировка, над 300 хижи и високопланински заслони. Те благоприятстват пешеходния туризъм, който може да се практикува през всички сезони. Идеални условия има и за един от най-атрактивните и емоционални спортове сред природата - алпинизмът. Много добри са условията и за други планински спортове - планински маратон, маунтинбайк, делта- и парапланеризъм, рафтинг и каякинг. Многобройните минерални извори дават възможност за развитие на възтановителен и лечебен туризъм. В планините има и достатъчно разклонена пътна мрежа, осигуряваща достъп до много манастири и храмове, природни забележителности, исторически и културни забележителности, както и до всички планински курорти.

хотели на море на море

Българското черноморие предоставя прекрасни възможности за отдих и почивка на морето. Морският туризъм е един от най-развитите в България. Ниската соленост на водата и благоприятната температура прави морето приятно за къпане. Морската ивица е дълга 378 км. По нея са разположени много плажове с площ приблизително 9 млн. кв. км. Намират се както големи и обширни плажове с възможност да приемат многобройни туристи, така и малки и спокойни плажове. Има възможности за много водни спортове - сърфинг, водни ски, гмуркане, риболов и др. Наличието на многобройни минерални извори и лечебна кал прави българските морски курорти дестинация за възстановяване и лечение.

хотели на село на село

Селският туризъм в България предлага възможност за почивка в домашна атмосфера сред красива природа и спокойствие. Сред съхранена естествената обстановка, далеко от градския шум селския туризъм предоставя автентичен бит, култура, традиции и празници. Допълнителен плюс са уникалната българска кухня и многото възможности за забавление.

хотели културен туризъм културен туризъм

Богатата култура и история на България са завещали многобройни културно-исторически забележителности. Те създават прекрасни условия за културен и опознавателен туризъм. България е на второ място в света по открити находки от античността. В страната има много музеи, галерии и изложения, където се съхраняват и излагат находки от различни култури и епохи. Спецификата на българските обичаи и традиции (уникалните кукери, нестинари, народни танци, носии и песни) също предизвикват голям интерес.

хотели ловен туризъм ловен туризъм

На разположение на ловците в България са десетки ловни стопанства с обща площ от над 600 000 ха. Ловът в страната предлага изключителни възможности - високото качество на ловните трофеи, уютни ловни домове, професионализъм на служителите, съхранени традиции и красива природа. Има възможност за улов на дребен и едър дивеч. Налични са всички необходими условия и услуги за успешен лов. Разнообразните животински и растителен свят в България допринасят за едно незабравимо изживяване.

хотели винен туризъм винен туризъм

Развитото лозарство и винарство в страната предлагат практикуването на винен туризъм. На туристите се предлагат освен вино и други видове производства, свързани с виното и консумацията. СПА и уелнес комплекси предлагат терапии с вино и гроздолечения.

хотели на ски ски туризъм

Много добри са условията за ски-спорт в българските планини Рила, Пирин, Стара планина, Родопите и Витоша. Три са големите ски-центърове - Боровец (Рила), Пампорово (Родопи) и Банско (Пирин). Най-добри условия и най-посещаван е Боровец. Там се организират състезания за Европейската купа, а също се е организирал и кръг за Световната купа. В България има и много други по-малки центрове, които също предлагат прекрасни условия за скиорите - Петрохан, Ком, Стражата, Беклемето, Плевен, Узана, Чумерна в Стара планина, Семково, Паничище, Рилски езера, Мальовица и Говедарци в Рила, Безбог в Пирин, Здравец, Бяла черква, Персенк, Юндола, Марциганица в Родопите, Алеко, Ветровала и Конярника във Витоша.

балнео и спа хотели балнео и спа

В България има многобройни планински и морски минерални извори и кални находища. Те дават възможност за много и различни начини за балнео лечение и процедури. Множество са балнео и спа центровете, които предлагат разнообразни услуги - възстановяване, лечение, разнообразие от масажи, спа-процедури, грижа за лице и др.

бизнес хотели бизнес пътувания

Бизнес пътуванията в България са благоприятсвани от множество хотели и комплекси предоставящи всички условия за делови и творчески срещи.

 Хотели в България
Хотел Его
гр. Пловдив
Към профила  
Хотел Етерно
k.k. Цигов чарк
Към профила  
Галиани къща за гости София
гр. София
Към профила  
Спа хотел Свети Георги
гр. Поморие
Към профила  
 Времето
София Варна 15°
Пловдив 15° Бургас 12°
Русе 14° Плевен 16°
Ст. Загора 15° В. Търново
Хотели от цялата страна  naHotel.net © 2010 - 2019       Хотели  Забележителности  Населени места  Карта на сайта  Добавяне  За сайта  Контакти